Noniin, nyt alkaa taas olemaan kesäistä ulkona, noin 30 astetta ja aurinko paistaa.

Suomessa oli mukavaa käydä. Vaikka pikastoppi pe-ilta - su-päivä olikin vähän turhan lyhyt. Olen siis nyt virallisesti Ellan kummisetä.
Olen myöskin uuden väliaikaisen ns. pikapassin omistaja. perjantaina vantaalla passintarkastuksessa rajavartijasetä kertoi että ennen seuraavaa matkaa tulisi hommata uusi passi. Vanhalla ei enää pääsisi maasta ulos (tietosivu passissa haljennut yli puoleen väliin eli kohta irtoamassa kokonaan). Jep jep, ajattelin, mitenköhän tässä käy. No ei muuta kuin nauttimaan viikonlopusta ja sunnuntaina ajoissa lentokentälle. Liikkuvan poliisin palvelupiste lentokentällä on auki päivittäin. Sieltä selvisikin että passiasia hoituu suhteellisen helposti ja vähällä vaivalla. Sain käyttööni väliaikaisen passin rikkoutuneen tilalle sen lisäksi minulle tilattiin uusi viiden vuoden passi veloituksetta. Huh, säästyi pitkä penni. Olin jo aamupäivällä tarkistanut netistä että pikapassi maksaa 80€ ja sitten vielä uusi passi sen 46€...
738272.jpg
Perinteitä kunnioittaen ja uuden passin onnellisena omistajana palkitsin itseäni Beamish tuopilla lentokentän olutravintolassa.